In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

17-18 октомври 2014, Биологически факултет, СУ "Св. Климент Охридски"

 

ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

 

 

 

 

Уважаеми колеги,

Преди 30 години в България стартира Национална програма по биотехнология, която е насочена в три посоки – образователна, изследователска и индустриална. Оттогава досега биотехнологията у нас преминава през периоди на възход и упадък, но никога не е преставала да бъде приоритетна област, което е основание за организиране на юбилейно честване, посветено на тази важна за националната икономика област.

Националната образователна програма по биотехнология започва със създаването на Междууниверситетски учебен център по Биотехнология на територията на Биологически факултет, Софийски университет „Св. Климент Охридски” включващ: Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Химикотехнологичен и металургичен университет – София, Университет по хранителни технологии – Пловдив и Технически университет – София.

Задачата на Центъра е да провежда специализирано обучение по „Биотехнология”, като студентите от четирите висши учебни заведения се обучават по обща програма. В периода 1984 - 1985 г. във всяко от четирите висши училища са създадени специализирани катедри по „Биотехнология” или „Биотехника”, в които студентите продължаваха своето специализиращо обучение.

Имайки предвид тази кратка хронология, настоящи преподаватели от Биологически факултет при СУ „Св. Климент Охридски, Химикотехнологичен и металургичен университет – София, и Университет по хранителни технологии – Пловдив, с подкрепата на учени от Българска академия на науките и фирми, работещи в тази област, организират на 17 и 18 октомври 2014 г.:

Първа национална конференция по Биотехнология - 30 години Биотехнология в България.

 

 

Съпредседатели на организационния комитет:

 чл. кор. проф. дбн. Иван Иванов проф. д-р Мариела Оджакова 

Официални спонсори:

   

 

 

 

2013 - Sofia University - Faculty of Biology, All rights reserved!